Cadeautips voor cadeaus met een Nederlands tintje

Je hebt vast wel een keer een cadeau willen kopen voor een vriend of vriendin die in het buitenland woont. Het is natuurlijk super leuk om dan een cadeau te geven die iets Nederlands uitstraalt. In dit artikel geef ik jou tips om een leuk cadeau te geven met een Nederlands tintje.

De Hollandsche molen

Deze molens zijn natuurlijk een boegbeeld voor Nederland. Overal ter wereld zullen ze bij het zien van een hollandsche molen aan Nederland denken. Toeristen vinden dit zo bij onze cultuur passen dat er een markt bestaat voor het organiseren van molen tours. Deze tours worden vaak begeleid door een gids die vertelt over de geschiedenis en functies van de molens. Een kleine tip is om een stukje informatie over de molens uit te printen en samen met het cadeau te geven. Dit stukje informatie zal het cadeau waardevoller maken.  

Klompen 

Nederlanders worden gezien als de mensen die vroeger op houten schoenen liepen. In sommige delen van de wereld denken ze dat dit nog steeds het geval is. Gelukkig weten wij wel beter en lopen wij vandaag de dag op ‘normale’ schoenen. Toch is er een duidelijk verband met klompen en Nederland. Dit maakt het een echt Hollands cadeau om te geven. Persoonlijk vind ik het leuk om de klompen in de schoenmaat te geven van degene aan wie je het cadeau geeft. Of ze de klompen echt gaan dragen is een tweede, maar ze zullen de klompen voor de grap vast wel een keertje aan doen. 

Delfts blauw 

Dit is een type faience dat een echte Nederlandse uitstraling heeft. Delfts blauw kan je op vele producten laten drukken. Kleine tip is om dit op een tegeltje te doen en hier een leuke tekst op te laten drukken. Zo maak jij jouw cadeau een stuk persoonlijker en niks is zo leuk als een persoonlijk cadeau. 

Stroopwafels

Je kan stroopwafels kopen. Een stroopwafel is dé koek waar Nederland mee geassocieerd wordt. Dit lekkernij valt bij veel mensen in de smaak. Het leuk is dat je dit cadeau nog een upgrade kan geven. Door dit cadeau in een delfts blauw blik te doen maak je dit cadeau nog meer Hollands. Door de combinatie van het blik en de koek te geven, geef jij een cadeau voor nu en voor later. De koek kan lekker worden opgepeuzeld en het blik blijft natuurlijk lang houdbaar. Het blik is zelfs nog heel praktisch en kan altijd wel gebruikt worden.