De betekenis van bloemen

Bloemen worden sinds oudsher al gebruikt als decoratie en geschenken. Vandaag de dag is dit niet anders en worden er elke dag miljoenen bloemen verhandeld. Doordat bloemen al zo lang door de mens worden gebruikt hebben sommige soorten bloemen een eigen betekenis of uitstraling gekregen. Hier een lijst met enkele bekende bloemen en de voor u misschien onbekende betekenis. Daarnaast vind je in deze blog meer informatie over hoe het nu werkt om online te bestellen, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten.

De betekenis van bloemen

Wanneer je bloemen bestellen wilt is het leuk om bloemen te kiezen met een speciale betekenis. Zo staat een anjer voor toewijding. Een aster staat voor gelukkig oud worden en een dahlia voor kracht en veel weelde in het leven. Daarnaast staat een geranium voor vriendschap en met een chrysant kun je iemand bedanken. De anthurium staat weer voor exotische schoonheid. Zwarte bloemen, bijvoorbeeld tulpen, staan vaak voor de dood en onrust. De begonia heeft een voor veel mensen onbekende betekenis, namelijk een waarschuwing. Let dus op uw tellen wanneer iemand u een begonia geeft! Door de jaren heen is de boodschap van sommige bloemen iets afgenomen dus zal niemand wantrouwen hebben wanneer zij bijvoorbeeld een begonia krijgen.

Hoe werkt online bloemen bestellen?

De makkelijkste manier voor bloemen bestellen is zoeken op het internet of het raadplegen van een bloemen bezorgen test. Het voordeel van online bloemen bestellen is dat het erg makkelijk is en de bezorging vaak erg snel is. Bloemen bezorgen wordt gedaan door talloze aanbieders en het is dan ook soms lastig de juiste aanbieder te vinden. Trek daarom even de tijd uit om prijs en kwaliteit van de diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Door even te zoeken kun je vaak veel geld besparen of een betere kwaliteit bloemen krijgen voor dezelfde prijs.

  1. Kies jouw favoriete online bloemenwinkel. Populaire aanbieders zijn Fleurop, Regiobloemist en Euroflorist
  2. Zoek op gelegenheid (bijvoorbeeld beterschap, verjaardag of bloemen voor een nieuwe woning), prijs, kleur of type bloem
  3. Kies het boeket en leg het in je winkelmand
  4. Kies een bezorgdag en een bezorgadres
  5. Je kunt jouw bestelling veilig betalen met alle populaire betaalmethodes zoals iDeal of Credit Card.