Een hondenpenning als leuke bijkomstigheid

hondenpenning


Een hondenpenning is vaak een naamkaartje van een hond. De hond draagt dan een ijzeren plaatje om zijn of haar halsband. Hiermee kun je de naam van de hond zien. Natuurlijk niet een essentieel product voor de veiligheid van de hond, maar zeker erg handig en het is fijn om te weten hoe de hond heet. Daarnaast ziet het er leuk en schattig uit. Hierdoor zijn omstanders ook op de hoogte hoe de hond heet en weten ze welke naam ze moeten roepen wanneer een hond moet komen. Een hondenpenning heeft dus meerdere functies, maar het is vooral voor het visuele aspect leuk. 

hondenpenning

Een dog tag is onmisbaar

Een dog tag is een beetje te vergelijken met een hondenpenning. Een hondenpenning heeft vaak alleen de naam van een hond erop staan. Een dog tag daarentegen bevat meer informatie. Hierop staan bijvoorbeeld het adres en het telefoonnummer van het baasje. Omstanders kunnen het baasje dan contacteren als de hond bijvoorbeeld alleen over straat loopt. Daarnaast heeft een dog tag ook informatie over de hond zelf. Bijvoorbeeld of de hond bang is, of juist agressief en kan bijten. Dit is voor omstanders ook fijne informatie om af te kunnen lezen van de hond. 

Goede verzorging van een hond

Een hond verzorgen is niet eenvoudig. Mensen met een hond weten dat het ontzettend veel tijd kost om een hond goed te verzorgen, nog veel meer dan bijvoorbeeld een kat of een konijn. Een hond met meermaals per dag worden uitgelaten, heeft wat vermaak nodig en moet gevoerd worden. Het welzijn van een hond is daarbij zeer belangrijk, zeker zodat de hond zich niet gaat vervelen en gevaarlijk wordt. Niemand heeft ogen in zijn achterhoofd en het kan dus voorkomen dat een hond wegloopt als je eventjes niet kijkt. Des te fijner is het dan wanneer je hond een dog tag draagt. Op die manier is de kans groot dat je snel gecontacteerd wordt wanneer iemand jouw hond heeft gevonden.