Het perfecte flesje wijn als cadeau

wijn kado

Het juiste cadeau voor elke gelegenheid. Wijn is door de gehele geschiedenis lang een van de meer populaire cadeaus geweest. Dit komt voornamelijk doordat het gemakkelijk en toegankelijk is. Voor veel mensen valt het ontvangen van een goede fles wijn altijd wel in de smaak. Tegenwoordig is het maar al te normaal om bijvoorbeeld bloemen of ballonnen bij iemand te laten bezorgen, maar dit kan nu ook met wijn. Als je het niet kan halen om bijvoorbeeld bij iemand op zijn of haar verjaardag te komen, kun je gewoon het flesje wijn laten bezorgen als een leuk cadeau. Je kunt hierbij ook nog eens een leuk persoonlijk kaartje toevoegen.

Charles

Een paar weken geleden was een goede vriendin van mij jaren en helaas zat ik op dat moment in het buitenland. Voor mij was het dus de ideale oplossing om een flesje wijn kado te laten bezorgen met een leuk kaartje erbij! Dit heb ik laten doen bij Charles. Hun zijn gespecialiseerd in het versturen van een fles wijn als een cadeau. Mijn fles wijn werd zeer professioneel op het juiste moment van de dag geleverd en kwam in een luxe houten wijnkist aan. Op het kaartje heb ik nog een leuk berichtje kunnen schrijven met de belofte als ik terugkwam samen uit eten te gaan. Voor dit kaartje kon ik zelfs nog een leuk thema kiezen ook.

Het kiezen van de juiste fles wijn

Bij mij was het niet zo moeilijk om een fles wijn voor een goede vriendin van mij uit te kiezen, maar ik kan me voorstellen dat het bij bijvoorbeeld werknemers, collega’s of bij andere relaties wat lastiger kan zijn. Voor het uitkiezen van de juiste fles zijn er een aantal factoren belangrijk:
– Het budget
– De streek van afkomst
– Voor wie is het cadeau?

Het budget

Dit is een goed punt om te beginnen. Kader eerst het budget af en kijk dan pas naar de nog overgebleven wijnen. Zo heb je al een vaak veel kleinere selectie waar je uit kan kiezen.

De streek van afkomst.

De oorsprong en druifsoort zijn voor veel liefhebbers wel belangrijke punten, dus is het ook belangrijk om er goed over na te denken. De landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië zijn vaak erg populair, zo kun je bij deze wijnen vaak rekenen op heerlijke wijnen van bekende streken en druifsoorten.

Voor wie is het cadeau?

Denk goed na over de voorkeur van de ontvanger. Welke wijnen drinkt deze persoon het liefste: gaat de voorkeur uit naar witte of rode wijn bijvoorbeeld. Wanneer dit niet voor u duidelijk is, dan is er altijd nog de optie om een gecombineerd wijnpakket cadeau te geven. Voor het kiezen tussen rood en wit is het ook nog een tip om te kijken naar het seizoen, is het winter of zomer. In de winter wordt er vaker rode wijn gedronken en in de zomer vaak liever gekoelde witte wijn. Bron: Charles.nl