Laat je volledig gaan tijdens de kerstperiode

man met kerstkaart

De kerstperiode is traditioneel een moment om samen te zijn met familie en vrienden. Er wordt een kerstkaart verstuurd en leuke geschenken aan elkaar gegeven. Het is de periode wanneer we meestal net iets meer uitgeven en waar alles in teken staat van liefde en samenzijn. 

Tel af naar Kerstmis met een adventskalender

Een leuke manier om naar 25 december af te tellen is aan de hand van een adventskalender. Meestal start een adventskalender op de eerste dag van december waardoor je helemaal in de kerstsfeer kan komen. Elke dag open je dan een vakje waar een klein cadeautje in zit. Bij traditionele adventskalenders zit hier dan meestal een praline of andere chocolade in.

Tegenwoordig kan je ook heel eenvoudig zelf je adventskalender maken. Je kan er bijvoorbeeld zelf een bestellen met een leuk en persoonlijk design op. Ideaal om cadeau te doen aan een familielid of een van je vrienden. Als je zelf creatief bent aangelegd, kan je natuurlijk ook gewoon zelf een adventskalender maken. Je hebt eigenlijk enkel een stuk hard karton op waar je je creativiteit volledig op kan loslaten.

Het leuke hiervan is dat je ook zelf de cadeautjes kan kiezen. Zo kan je het erg persoonlijk maken voor de persoon waar je het aan wil geven. Het hoeven ook niet enkel cadeautjes te zijn als je budget niet zo groot is. Je kan herinneringen ophalen of kleine opdrachtjes verzinnen voor de persoon in kwestie. Hoe dan ook, het is een heel leuk geschenk om te geven en de kans is groot dat je er zelf heel veel plezier aan hebt gehad bij het maken van de kalender.

Kies voor originele kerstkaartjes

Kerstmis hangt zonder twijfel samen met het versturen van een kerstkaart. De supermarkten hebben vaak een overvloed aan keuze, maar je kan ook voor iets originelers gaan. 

Wanneer je veel tijd hebt, kan je zelf aan de slag gaan met enkele foto’s om een leuk kerstkaartje te maken en af te drukken. Als je alles zelf wil printen, moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat je veel inkt nodig hebt en het juiste papier. De kostprijs om het volledig zelf te maken, kan dus wel erg hoog liggen. 

Daarom kan je ook heel eenvoudig kerstkaartjes laten drukken. Je hoeft enkel maar een of meerdere leuke foto’s te nemen. Daarna kan je kiezen welk design je juist wil en worden ze voor jou afgedrukt en opgestuurd. Je hoeft ze enkel nog maar op te sturen naar je familie en vrienden!