Tips voor originele cadeau’s

Tafelkleed op maat

O jee, je moet een cadeau voor iemand verzinnen… Wat geef jij in zo een situatie? Grijp je terug op de bekende cadeaubon, fles wijn of tickets voor een concert? De ontvanger zal hier natuurlijk blij mee zijn, maar echt origineel zijn deze cadeau’s niet. Hoe leuk is het daarentegen als je een écht origineel cadeau geeft! Een cadeau wat eruit springt en wat de ontvanger bijblijft. In deze blog deel ik een paar tips over hoe ook jij in het vervolg originele cadeau’s kunt geven.

1. Het cadeau is voor de ontvanger

Hoe makkelijk het misschien ook lijkt, veel mensen zien dit toch vaak over het hoofd: het cadeau is voor de ontvanger, en dus niet voor jou. Geef daarom ook niet iets waar je zelf blij mee zou zijn, maar bedenk waar de ontvanger blij mee is. Door echt vanuit hem of haar te kijken kom je misschien op cadeau’s die je zelf niet zo snel zou bedenken. 

Een vriendin van mij was onlangs verhuisd. Ze had haar nieuwe huis prachtig ingericht, zij heeft daar echt gevoel voor. Met klasse en stijl kiest zij dingen bij elkaar en iedereen voelt zich altijd meteen thuis in haar huis. Als laatste was ze nog bezig met de inrichting van de keuken. Ik besloot haar iets daarvoor te geven. Een Tafelkleed op maat leek mij een leuk cadeau. En ik heb hem haar zelf laten uitzoeken, om zeker te weten dat hij bij haar inrichting past. Ze was er erg blij mee!

2. Geef iets wat de ontvanger vaak zal gebruiken

Deze tip sluit aan bij tip 1, maar geef iets wat de ontvanger vaak zal gebruiken. Geef dus iets wat aansluit bij de ontvanger, dit kan bijvoorbeeld iets zijn voor zijn/haar hobby. Als iemand van sporten houdt kun je accessoires daarvoor geven: wat dacht je van een sporttas, trainings t-shirt of oortjes voor tijdens het hardlopen? En als de ontvanger bijvoorbeeld van de natuur houdt kun je een kaart met wandelroutes geven, een verrekijker om vogels mee te spotten of een paar goede wandelsokken. 

Door iets te kiezen waar de ontvanger echt iets aan heeft is de kans groot dat hij/zij er ook blij mee is.

3. Geef vooral kwaliteit

Soms is het ook leuk om met meerdere personen samen een cadeau te geven. Zo heb je een groter gecombineerd budget, en kan je echt uitpakken met een cadeau. Op die manier kun je een groter cadeau van hogere kwaliteit geven dan als iedereen apart iets kleins zou geven. Misschien wil je jarige vriend of vriendin wel altijd al op reis? Als je met een vriendengroep samen een cadeau geeft kun je misschien de tickets of overnachtingen betalen. Als je je krachten bundelt is er veel mogelijk.