Tover je huidige keuken om in een keuken perfect voor de zomer

collectie Perfecthomeshop

Door de zonnige dagen krijgt iedereen weer zin om leuke dingen te doen in de buitenruimte. Helaas is het weer in Nederland niet altijd geschikt voor een zomerse barbecue avond in de buitenlucht. Breng het zomerse gevoel naar binnen en maak je keuken helemaal gereed voor de zomer! Bekijk bijvoorbeeld de collectie op Perfecthomeshop en lees verder voor inspiratie voor een mooie zomer keuken. collectie Perfecthomeshop

Leuke tips voor de perfecte zomer keuken

De perfecte zomerkeuken kan je omschrijven in twee woorden: licht en eenvoudig. In het algemeen zijn dit soort keukens vrij simpel, versierd met natuurlijke materialen en stoffen. Denk aan bijvoorbeeld hout of beton als basis in het ontwerp van de keuken. 

 

Het belangrijkste bij een zomerkeuken is dat ‘less is more’: natuurlijk kun je het zo veel versieren als je wilt, maar een keuken moet functioneel blijven. Hou de inrichting van de keuken dus rustig. Een paar keukengerei is al genoeg aankleding voor de ruimte. Je zal er immers een groot deel van de tijd vooral bezig zijn met koken, afwassen en eten.

Daarnaast is het belangrijk dat een zomerkeuken een open gevoel vertoont. Het is dus belangrijk om je spullen ook op een ‘open’ manier op te bergen. Gebruik hiervoor schappen of wijde opbergplankjes aan de muur. Vermijd zoveel mogelijk bovenkastjes aan de muur, omdat dit een ‘benauwd’ gevoel geeft aan de ruimte. Je kunt voor de rest spullen opbergen in onderkasten. Gebruik hiervoor kasten met glas zodat je kan zien welke spullen in elke kast hebt opgeborgen.