Waar een vlag wel niet goed voor is

Vlag laten maken

Heb je er wel eens over nagedacht om een vlag te laten bedrukken? Ik denk het niet, en daarmee ben je zeker niet de enige. Want ik hoor je al denken, wat kan ik nou met een vlag? Nou heel veel blijkt! Je kan een vlag laten bedrukken met wat je maar wilt, en daardoor kun je die vlag in veel verschillende situaties gebruiken. Ik ontdekte ongeveer een jaar geleden hoe leuk vlaggen zijn en heb er sindsdien al meerdere besteld. Lees in deze blog meer hierover!

1. De welkom-thuis vlag

Een van de gelegenheden waarvoor je een vlag kunt gebruiken is als welkom-thuis vlag. Een van mijn vriendinnen is bijvoorbeeld onlangs teruggekomen van reizen. Ze was in Zuid-Amerika en is in totaal iets langer dan 10 maanden weggeweest. Toen ze eindelijk weer op Schiphol aankwam hebben we haar natuurlijk met ons vriendinnengroepje opgehaald. Van tevoren hadden we het idee om een grote spandoek te maken met haar naam erop. Maar ik zei: “Kom we gaan een Vlag laten maken!”. Een vlag is zoveel origineler dan een spandoek. Zogezegd zo gedaan, dus zo stonden wij die ochtend met een persoonlijke vlag bij de Gate te wachten. Mijn vriendin kon haar ogen niet geloven toen ze ons zag staan! De verrassing was erg geslaagd.

2. De vlag voor je sportclub

Een vlag is ook erg leuk om je favoriete sportclub mee aan te moedigen. Je kan de vlag dan laten bedrukken met de kleuren van je club, het logo of met de naam van een sterspeler. Een vlag is gemaakt om mee te wapperen, en zo ziet iedereen voor welke club jij bent. En omdat een vlag goed zichtbaar is voelt je team zich aangemoedigd. Niets is zo leuk voor sporters dan om een tribune vol juichend publiek te zien!

Je kan een vlag ook gebruiken ter promotie van je sportclub. Hang bijvoorbeeld vlaggen in de kleuren van je club naast je sportvelden op, dit zal zeker de aandacht trekken van voorbijgangers. Je kan een vlag ook gebruiken als jullie een sponsorevenement houden, of als er een rommelmarkt of andere evenement bij jou in de buurt is. Vraag dan of je daar je vlaggen op mag hangen, en zo breng je je club zeker onder de aandacht.

3. De gefeliciteerd-vlag

Een klassieker is ook wel de gefeliciteerd-vlag. Je kan om veel redenen iemand feliciteren: een verjaardag, een jubileum of met het behalen van een prestatie. Een vlag is dan een originele manier om je vreugde over deze gebeurtenis te uiten. Je kan een gefeliciteerd-vlag laten bedrukken met een tekst, wens voor de persoon of gewoon met iemands naam.

Zoals je merkt zijn er dus veel situaties waarin een vlag handig van pas komt. Ik heb zelf gemerkt dat een vlag vaak als origineel wordt ervaren en mensen hier positief op reageren. Ik ben benieuwd waar jij een vlag voor gaat gebruiken!