De mooiste kerstpakketten hebben een betekenis

Iedereen die verantwoordelijk is voor het uitkiezen van de jaarlijkse kerstpakketten wil dat deze iedereen tevreden stellen. En in Nederland is dat lastig. Het kerstpakket wordt compleet geanalyseerd en alle goede- en slechte eigenschappen worden elk jaar uitgebreid besproken. Je kunt je personeel met een goed kerstpakket echt motiveren, maar doe je dit verkeerd, dan bereik je juist het tegenovergestelde. Het is logisch dat niemand deze taak graag aanneemt. Gelukkig is het mogelijk om kerstpakketten te vinden waar iedereen blij mee is, die waardering uitspreken, die vertellen waarvoor je waardering uitspreekt en die binnen je budget vallen.

 

Wat wil je personeel in hun kerstpakketten ontvangen?

Het antwoord op deze vraag krijg je niet door speculeren of gokken. Alleen je medewerkers kunnen je vertellen wat ze echt in hun kerstpakket willen ontvangen dit jaar. Daarom is het helemaal geen raar idee om een kort vragenlijstje op te stellen en rond te sturen. Je vraagt dan naar de mening over het vorige kerstpakket en de verwachtingen voor de toekomst. Alleen als je deze vraag stelt kun je achterhalen wat je personeel denkt en verwacht. En je zult zien dat de prijs dan een stuk minder belangrijk is dan de boodschap achter de kerstpakketten.

 

Een kerstpakket met een betekenis

Je personeel wil dus geen kerstpakket ontvangen dat hen tevreden stelt omdat er veel geld aan uit is gegeven. Ze willen juist waardering voelen en ook ergens voor. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om dat met je kerstpakketten uit te drukken. Vooral als je online gaat winkelen, dan zie je dat er producten aangeboden worden in allerlei thema’s. Vraag jezelf af wat je het meeste hebt gewaardeerd het afgelopen jaar en je kiest je kerstpakketten daar op uit. 

 

Enkele voorbeelden

Dit alles is misschien het beste toe te lichten aan de hand van een aantal voorbeelden. Hebben jullie samen hard gewerkt aan het milieuvriendelijker en duurzamer maken van het bedrijf, bijvoorbeeld, dan kies je een kerstpakket met een ecologisch thema. Misschien hebben jullie je werkgebied uitgebreid van regionaal naar nationaal en snapt iedereen waarom je een Hollands thema hebt gekozen. Heeft je personeel veel extra inzet getoond in een drukke en moeilijke tijd, dan kies je voor een wellness pakket en extra een dag vrij.

 

Kies een online winkel uit

Je weet nu welke kerstpakketten voor jouw personeel ideaal zijn. Ze voldoen aan de verwachtingen, want daar heb je naar gevraagd. Je spreekt waardering uit voor een specifieke gebeurtenis door voor een bepaald thema te kiezen. Nu moet je dat alleen nog doen voor een prijs die binnen je budget past. De grote kans dat je dit vindt is door een online winkel uit te kiezen om je kerstpakketten bij te bestellen. Het assortiment is groot, er worden een groot aantal thema’s en opties aangeboden en online krijg je meer voor je geld. Kies een online winkel en je vindt het kerstgeschenk dat iedereen zal motiveren dit jaar.