De ultieme gids voor het geven van een relatiegeschenk

Bij het geven van cadeaus denken de meesten van ons aan Kerstmis, verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Maar hoe zit het met de minder voor de hand liggende momenten waarop een gebaar van waardering op zijn plaats is? Een relatiegeschenk kan een prima manier zijn om te bedanken voor goed werk of om waardering te tonen voor een samenwerking die voor beide partijen voordelig is geweest.

Maar voordat je het eerste geschenk koopt dat je tegenkomt, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Hier zijn onze beste tips voor het kiezen van het perfecte relatiegeschenk.

Wat is een relatiegeschenk

Een relatiegeschenk is een gebaar van waardering of dank dat aan iemand in een zakelijke omgeving wordt gegeven. Het kan iets kleins zijn, zoals een pen of een mok, of iets uitgebreider, zoals een geschenkmand of een belevenisbon.

Tip: laat de pen bedrukken met jouw bedrijfslogo!

Het doel van een relatiegeschenk is waardering te tonen voor het werk van de persoon en de relatie tussen de gever en de ontvanger te versterken. Het is belangrijk om een geschenk te kiezen dat past bij de gelegenheid en de interesses van de ontvanger.

Wanneer een relatiegeschenk geven?

Er zijn een aantal gelegenheden waarbij het gepast is om een relatiegeschenk te geven. De meest voorkomende momenten zijn tijdens de feestdagen, na een succesvol project, of wanneer je iemand bedankt voor zijn hulp.

Het is belangrijk om een geschenk af te stemmen op de gelegenheid. Een klein bedankje is geschikt na de voltooiing van een project, terwijl een meer uitgebreid geschenk misschien meer geschikt is voor de feestdagen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het persoonlijk is en vooral relevant voor de ontvanger.

Hoeveel te besteden aan het geschenk

Als je geld gaat uitgeven aan een relatiegeschenk, is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met het budget. Je wilt niet te veel uitgeven, maar je wilt natuurlijk ook een geschenk kiezen dat zinvol is en uw waardering toont.

Er is geen vast bedrag dat je moet uitgeven aan een relatiegeschenk. Het hangt af van de gelegenheid, de relatie tussen de gever en de ontvanger en hoeveel je je kunt veroorloven.

In geval van twijfel is het beter meer uit te geven dan gepland dan te beknibbelen op het geschenk. Het is tenslotte een gebaar van waardering en je wilt dat de ontvanger zich gewaardeerd voelt.