Relatiegeschenk geven, hier let je op!

Wil jij jouw klanten of zakenrelaties tevreden houden of gewoon even in het zonnetje zetten? Dan is een relatiegeschenk de perfecte uitkomst. Maar wat geef je nou aan jouw klanten en zakenrelaties en hoe zit het met de inkoop van relatiegeschenken. Dat vertel ik je allemaal in dit artikel. Lees je mee?

Zijn relatiegeschenken aftrekbaar?

Relatiegeschenken zijn fiscaal aftrekbaar! Mits de geschenken bedoeld zijn voor zakenrelaties. Een zakenrelatie is omschreven als een bestaande klant of een toeleverancier voor jouw bedrijf. Geschenken die bedoelt zijn voor het werven van nieuwe klanten vallen onder andere regel- en wetgeving.

Waarom werken relatiegeschenken zo goed?

De mens is zo ingesteld dat schulden moeten worden afbetaald. Voor het geven van een relatiegeschenk geldt dat je iemand iets geeft en dat die gene daarvoor ook iets terug wil doen. De klant of relatie kan natuurlijk iets terug doen door jouw product of dienst af te nemen, en dat is uiteindelijk natuurlijk precies het doel van het geven van een relatiegeschenk. Laat je jouw geschenk bedrukken met het logo van jouw bedrijf dan wordt de klant er iedere keer weer aan herinnert bij wij zij een ‘schuld’ hebben.

Maar wat geef je nou als relatiegeschenk?

Er zijn een aantal principes waar je rekening mee kunt houden bij het uitkiezen van een relatiegeschenk. Zo kun je bijvoorbeeld het beste een cadeau kiezen dat praktisch van aard is. Geef dus iets waar iemand echt iets aan heeft. Kies bijvoorbeeld voor een bedrukte USB stick, de meeste mensen met een kantoorbaan gebruiken dagelijks wel een USB stick. Daarnaast kun je letten op de kwaliteit van het product. Je kunt het beste iets kiezen van hoge kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld beter een goedkoper product kiezen waar je de duurdere variant van kiest dan een goedkope variant van een duur product.

Meer informatie over het kopen van relatiegeschenken? Neem dan eens een kijkje op: usbstick.nl