Wat is een pet voor dames?

In de zomer worden petten erg veel gedragen, meestal door kale mannen. Wanneer je geen haar meer op je hoofd hebt, moet je namelijk goed opletten dat je regelmatig met zonnebrand smeert. Desondanks dragen ook veel mensen met haar, waaronder vrouwen, een pet voor dames. Veel vrouwen hebben lang haar dat in een middenscheiding wordt gedragen. Deze scheiding bevindt zich op het midden van het hoofd, wat betekent dat de kans op verbranden erg groot is. Je kan ervoor kiezen om deze scheiding in te smeren met zonnebrand, maar dat maakt je haar enorm vet. Een slimmere optie is de aanschaf van een pet.

Voordelen van een pet voor dames

Het eerste voordeel van een pet voor dames is dus dat je geen vettig haar krijgt van zonnebrand die je op je middenscheiding moet smeren. Daarnaast beschermt een pet niet alleen je hoofd zelf, maar ook je ogen. Het flapje van een pet hangt namelijk boven je ogen, waardoor deze zich in de schaduw bevinden. Hierdoor hoef je niet altijd een zonnebril op en zijn je ogen veel beter beschermd tegen de felle zon. Een dagje in de zomer in de buitenlucht zorgt er zonder pet of zonnebril namelijk voor dat je aan het eind hele vermoeide ogen hebt. Dit is natuurlijk helemaal niet goed voor je ogen.

Kopen van een dames pet

Het kopen van een dames pet is net zo makkelijk als het kopen van een pet voor heren. In sommige gevallen zijn de petten unisex, maar er zijn ook petten die specifiek voor vrouwen zijn gemaakt. Over het algemeen hebben vrouwen namelijk een iets kleiner hoofd, waardoor het in dat geval fijner is om een dames pet te hebben. Toch kan een unisex pet makkelijk versteld worden doordat er aan de achterkant klittenband zit.